قالب فی بتن یکی از انواع قالب های بتنی محسوب می شود که کاربرد فراوانی در ساخت و ساز دارد. بتن از سیمان مایع و مصالح درشت تشکیل شده است و به عنوان اتصال دهنده در ساختمان سازی کاربرد دارد. یکی از ویژگی های قابل توجه این نوع قالب این است که سرعت ساختمان سازی را بالا برده و باعث صرفه جویی در زمان می شود. بنابراین در پروژه هایی که باید در زمان کوتاهی به انتها برسند، استفاده از انواع قالب می تواند گزینه بسیار مناسبی باشد.
این نوع قالب های بتنی در پروژه های عمرانی بسیار اهمیت دارند. زیرا آنچنان استحکام و مقاومتی دارند که با وجود ریختن بتن در قالب باز هم شکل و مقاومت خود را از دست نمی دهند. قالب فی بتن از متریالی تهیه می شود که چسبندگی به دیواره های قالب به حداقل برسد. این امر مانع از خوردگی قالب می شود. بنابراین طول عمر قالب فی بتن نسبت به سایر قالب ها بیشتر است.
قالب فی معمولا با انواع داربست به کار می رود. قالب فی بتن دارای چهارچوب فی است که به نگهداری میل گردها و بتن خیس در خود کمک می کند. بهتر است بدانید که بیشتر هزینه های اجرای اسکلت های بتنی مربوط به قالب بندی بتن می باشد.
انواع قالب فی بتن
سازه های بتنی به دلیل استحکام و مقاومت بالا از محبوبیت خاصی برخوردار هستند. به همین دلیل امروزه استفاده از این قالب های بتنی گسترش زیادی پیدا کرده است. از طرفی ساخت و ساز سازه های بتنی نیازمند قالب می باشد. از انواع قالب های بتنی، قالب فی بتن از رایج ترین و باکیفیت ترین قالبها برای این سازهها محسوب می شود. بهتر است بدانید که جنس قالب فی بتن از فولاد می باشد. برای جلوگیری از ایجاد درز و شکاف معمولا این نوع قالب را بدون درز طراحی کرده اند.
از انواع قالب فی بتن می توان به مواردی از قبیل قالب فی پیاده رو، پل، سنگفرش، ساختمان، تونل و ستون اشاره کرد. بنابراین با توجه به وزن و نوع کاربرد از فهای مختلف در این نوع قالب ها استفاده می شود.
برای مثال قالب های فی بتنی پیاده رو در جنس های آلومینیوم و آهن در بازار موجود هستند. بهتر است بدانید که برای افزایش کیفیت و افزایش مقاومت، قالب های فی بتنی فولادی را با روش های مختلفی مانند گالوانیزاسیون آبکاری می کنند. با این کار قالب فی در برابر زنگ زدگی، پوسیدگی و فرسایش مقاومت بالایی پیدا کرده و از طول عمر بالایی برخوردار می شوند.
درباره این سایت